TOTO Sport: Alles wat je moet weten

toto logo
Overview
 • Valuta: EUR
 • Minimale Storting: 10 EUR
 • Minimale Opname: 10 EUR
 • Opnametijd: Direct
 • Aantal Spellen: 900+
 • Licentie: vergunningnummer 1601
 • Talen: Nederlands
 • Casino uitbetalingen in %: Onbekend
 • Jaar van oprichting: 1956
 • Eigenaren (bedrijf): Lotto B.V

TOTO Sport de enige legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland. Iedere sport fan kan bij TOTO Sport terecht voor een weddenschap. Dit kan in de winkel of online. TOTO Sport biedt vrijwel iedere sport aan en daardoor is het toegankelijk voor iedereen. Wil je eerst wat meer weten over TOTO Sport en hoe het nu allemaal werkt? Dan ben je hier op de juiste plek. Wil je niet het hele artikel lezen? Check dan de bullets hieronder voor de belangrijkste punten.

 • TOTO Sport is de enige legale bookmaker in Nederland
 • TOTO Sport is een veilige en beschermde omgeving voor spelers.
 • Om Sportweddenschappen te plaatsen bij TOTO Sport moet je 18+ zijn.
 • TOTO Sport biedt vrijwel alle sporten aan om op te wedden.
 • Je kan weddenschappen plaatsen in winkel, op TOTO.nl of via de TOTO apps
 • Het aanmaken van een TOTO account is binnen 10 minuten geregeld.
 • TOTO Sport accepteert betalingen via iDeal en creditcard.
 • De prijzen liggen bij TOTO Sport lagen en er worden minder bonussen uitgekeerd in vergelijking met het buitenland.

Wat is TOTO Sport?

TOTO Sport is de enige legale bookmaker in Nederland voor sportweddenschappen. In 1956 is TOTO begonnen met het wedden op voetbalwedstrijden. Dit werd door de voetbalclubs zelf gedaan en je moest lid zijn om mee te mogen doen. Voetbaltoto was een groot succes en dus ging wilde de politiek zich ermee bemoeien. In 1960 is uiteindelijk besloten dat TOTO georganiseerd ging worden door de Stichting De Nationale Sporttotalisator. De voetbalbond kreeg nog wel een groot deel van de opbrengst.

TOTO had al snel meer dan 2500 verkooppunten waaronder bij de sigarenboer. In de jaren 80 kwam er echter meer competitie zoals de Lotto. Voetbaltoto verloor hier door een hoop spelers en het prijzengeld werd steeds minder. Tegenwoordig zijn er veel meer sporten om op te wedden dan alleen voetbal en kan je zelfs op buitenlandse wedstrijden wedden. TOTO Sport is hierdoor zeer populair

Hoe werkt TOTO Sport?

Om sportweddenschappen te plaatsen via TOTO Sport moet je natuurlijk 18+ zijn. Als je wel eens een sportweddenschap in de winkel hebt gedaan dan weet je dat je alleen maar een formulier hoeft in te vullen. Tegenwoordig kan dit ook via TOTO.nl of de TOTO apps. TOTO Sport geeft je heel veel opties om op te wedden maar het meest basic is wedden op het resultaat. Je voorspelt hier of welke ploeg gaat winnen of welk resultaat wordt behaald in 90 minuten en de blessuretijd.

Ook kan je voorspellen of beide teams scoren, de stand in de rust en de einstand, aantal doelpunten en nog veel meer. Hoe gecompliceerder je de voorspelling maakt hoe hoger de quotering vaak wordt. Een hogere quotering betekent dat je kans hebt op een hoger bedrag als je voorspellingen juist zijn. Het nadeel hiervan is dat een hogere quotering ook betekent dat er meer risico is verbonden aan de voorspelling.

TOTO Sport online sportweddenschappen

In de winkel kan je nog steeds je weddenschappen plaatsen door een formulier in te vullen maar veel mensen kiezen ervoor om dit online te doen. Via de TOTO winkel kan je jouw voorspelling volledig online invullen. Zodra je klaar bent verschijnt er een QR-code. Als je deze QR-code bij de winkelier laat scannen heb je een weddenschap geplaatst.

Je kan ook volledig online spelen door een account aan te maken op TOTO.nl en deze te gebruiken in de TOTO apps. Je maakt een account aan met een emailadres en wachtwoord. Hierna willen ze nog wat meer gegevens en is binnen 10 minuten je account aangemaakt. Geldstorten op je TOTO account kan via iDeal of een creditcard wat het erg gemakkelijk maakt.

Weddenschappen plaatsen op je telefoon kan via de TOTO app. Deze is beschikbaar op iOS en Android. Het plaatsen van weddenschappen werkt hetzelfde als in je browser. Voordelen van de app zijn de meldingen die je kan ontvangen. Bijvoorbeeld een melding als een er een goal wordt gescoord of wanneer je een weddenschap hebt gewonnen. De winst die je maakt wordt vervolgens aan je saldo toegevoegd. Ook kan je instellingen veranderen en geld storten via de TOTO apps.

Voordelen TOTO Sport

Doordat TOTO een legale aanbieder is van sportweddenschappen word je ook als speler beschermd. Dit creëert een betrouwbare en veilig omgeving voor zowel ervaren spelers als nieuwe spelers. TOTO biedt enorm veel sporten aan om weddenschappen op te doen, van voetbal tot schansspringen. Deze keus maakt het voor bijna iedereen mogelijk om iets te vinden wat bij hen past.

De website van TOTO en de apps zijn makkelijk te gebruiken en overzichtelijk. De betalingsmogelijkheden zijn vooral gefocust op Nederlanders waardoor betalen met iDeal altijd mogelijk is. TOTO is niet alleen toegankelijk door het ruime aanbod maar ook doordat je al kan beginnen met wedden vanaf 1 euro. Heb je 5 euro winst gemaakt? Dan kan je dit uit laten betalen. De maximale inzet per weddenschap is 1000 euro.

De klantenservice van TOTO is ook erg behulpzaam dus hier kan je terecht met al je vragen. Het is prettig om in het Nederlands je lastige vraag te kunnen stellen. Je kan de klantenservice telefonisch bereiken of via WhatsApp, chats of social media.

Nadelen TOTO Sport

TOTO heeft weinig competitie omdat het de enige legale aanbieder is. Hierdoor hoeft het niet heel erg zijn best te doen om speler te houden. Een beetje competitie TOTO best wel goed kunnen doen. Als je TOTO Sport vergelijkt met het buitenland zie je dat de prijzen bij TOTO Sport lager liggen. In het buitenland is de competitie veel hoger dus moeten bookmakers het aantrekkelijk maken om bij hen de weddenschappen te plaatsen. Ook de bonussen zijn niet veel voorkomend.

 

Ga naar TOTO.nl en maak een account aan of ga naar een van de vele verkooppunten in Nederland.

Registreer je via TOTO.nl met een emailadres en wachtwoord. Vervolgens vul de benodigde gegevens in en een betaalmethode. Als je registratie bevestigd is kan je gebruik maken van je TOTO account.

Doordat TOTO sport de enige legale aanbieder is in Nederland staan zij onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Spelers kunnen veilig en beschermd weddenschappen plaatsen en als er iets mis gaat kunnen de spelers beroep doen op de Kansspelautoriteit.

toto logo